Next ship

Thank you for visiting Cruiseships Rotterdam. The next cruiseship that will arrive in Rotterdam: Artania from Phoenix Reisen
on Monday 02 December from 12:00 until 20:00.

News flashPhotographer

Mijn foto
Rotterdam, Zuid Holland, Netherlands
MO-Photography

Websites

Photography Website : MO-Photography
500 px : 500px
National Geographic : NGC

Cruise sites

Cruisereizen - Cruises vanuit Nederland
Cruises vanuit Nederland


Guestbook

If you find this website useful then do not hesitate to leave me a message, thank you.

Guestbook


Webcams
     
Webcam
Cruise Terminal Rotterdam
Webcam
Maasmond Hoek van Holland
Webcam
Artania Bridge CAM


LIVE ship Tracking


If there is no ship being tracked, then the ship is not sending location signals or is out of range.
In that case Rotterdam will be displayed.

News


Cruiseschip wijkt uit naar Rotterdam


Gepubliceerd: 28 jul 2013 11:05 Laatste update: 28 jul 2013 11:05 Algemeen

De passagiers van het cruiseschip MSC Magnifica zullen zondagochtend bij het wakker worden wellicht vreemd uit hun ogen hebben gekeken. Het schip arriveerde in de nacht van zaterdag op zondag namelijk niet zoals gepland bij de Passengers Terminal Amsterdam, maar meerde af in het zicht van de Erasmusbrug in Rotterdam.

De kapitein van het schip besloot uit te wijken omdat hij vanwege het onstuimige weer de sluizen van IJmuiden wilde mijden, meldt RTV Rijnmond. De havendiensten van Rotterdam en Amsterdam kunnen de reden voor het uitwijken desgevraagd niet bevestigen. Het is een beslissnig van de kapitein, zo vertellen medewerkers.
Of de passagiers op het bijna driehonderd meter lange schip zondag alsnog naar Amsterdam worden gebracht, of dat ze in de Maasstad van de nood een deugd maken is onbekend. De reder was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.


Grootste cruiseschip ter wereld voor onderhoud naar RotterdamDoor: redactie
27-3-13 - 16:19  bron: USA Today© epa.
De Oasis of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld. Het is 360 meter lang, op het breedste punt 60,5 meter breed en heeft 21 zwembaden en whirlpools. Volgend jaar komt het voor het eerst naar Europa. Het komt onder meer naar Rotterdam, voor onderhoud. Dit melden Amerikaanse media.
© epa.
© afp.

In september 2014 zal het schip vanuit Florida afvaren richting Europa. Daar worden een aantal korte cruises aangeboden. Onder meer Barcelona en Rotterdam worden aangedaan. In de Nederlandse havenstad ondergaat het schip in oktober in het droogdok van Keppel Verolme een reguliere onderhoudsbeurt, om daarna via het Engelse Southampton weer terug te keren naar Amerika.

De Oasis of the Seas biedt plaats aan 5.400 tot 7.300 passagiers.Cruiseschip ss Rotterdam blijft in havenstad


Cruiseschip ss Rotterdam is verkocht aan een Rotterdamse hotelketen. Woningcorporatie Woonbron heeft het schip verkocht aan WestCord Hotels voor 29,9 miljoen euro. Dat meldde Woonbron vrijdag. De hotelketen heeft in Nederland 14 hotels, waaronder het Rotterdamse Hotel New York.


Woonbron raakte in financiële problemen door de verbouwing van het schip van 250 miljoen euro. Mede daardoor werd de corporatie door oud-minister Eberhard van der Laan onder toezicht geplaatst en moest het schip van het miniserie van VWS worden verkocht.

Verschillende partijen in Nederland en Oman hadden interesse in de overname van het schip. Begin oktober werd duidelijk dat Woonbron met een aantal partijen in gesprek was. Bestuursvoorzitter Bert Wijbenga liet al eerder weten dat hij het schip voor de havenstad wilde behouden, maar niet tot elke prijs.

De gemeente Rotterdam is blij dat het schip voor de stad behouden blijft en een bijdrage blijft leveren aan de ontwikkeling van Rotterdam Zuid.
 


(bron: ad.nl)


Rotterdam wil naar 60 cruiseschepen per jaar

Een studie naar de cruisehaven in Rotterdam moet duidelijk maken of de stad meer cruiseschepen naar zich toe kan halen. In een tijd dat wereldwijd de cruisemarkt groeit, wil het Havenbedrijf Rotterdam graag 60 schepen per jaar ontvangen in plaats van de ongeveer 30 per jaar nu. Dat zegt een woordvoerder van het havenbedrijf.

Zeker is in ieder geval dat een toename van het aantal cruiseschepen alleen kan worden gerealiseerd als de terminal wordt opgeknapt. 'Nu moeten we soms tenten opzetten om de bagage van de opvarenden op te slaan. Dat is niet meer van deze tijd', aldus de woordvoerder van het havenbedrijf. Omdat de terminal een monument is, heeft het ook zijn charme, benadrukt de woordvoerder: 'Maar we moeten uiteindelijk ook toe naar hoogwaardige afhandeling van passagiers op de terminal.' De gemeente Rotterdam heeft nog 3,2 miljoen euro op de plank liggen die speciaal zijn bedoeld voor verbouw van de terminal. Maar die kan pas beginnen als de studie duidelijk heeft gemaakt hoe en of er meer cruiseschepen richting Rotterdam kunnen opstomen.
 


(bron: rtvnoord.nl)


Duizenden toeschouwers bij afvaart Holland America Line ms Rotterdam naar New York


Onder enorme belangstelling is het ms Rotterdam vanavond vertrokken voor haar ‘Klassieke Overtocht’ naar New York, waar het 12 juli zal aankomen. Uitgezwaaid door duizenden belangstellenden en toegezongen door Lee Towers, startten de motoren vlak na 21.00 uur en gooide wethouder Jeannette Baljeu van Haven, Verkeer en Regionale Economie van de Gemeente Rotterdam met Martin Schröder, lid adviesraad en ‘ambassadeur’ van Holland America Line en Nico Bleichrodt van Holland America Line de laatste trossen los.

Bij het passeren van de ‘ss Rotterdam’ klonk een saluut van beide schepen. Later op de avond verwelkomde Hoek van Holland het ms Rotterdam met een fantastisch vuurwerk.

Gedurende de hele dag waren er vele honderden belangstellenden op de Wilhelminapier in Rotterdam. Veel bekijks trokken de twee schepen van Holland America Line aan de kade, ms Ryndam en ms Rotterdam. Na het vertrek van het ms Ryndam voor een cruise naar de Noorse Fjorden, liep de kade vol voor de optredens van Frank In Person en Lee Towers. Absoluut hoogtepunt was het moment dat Lee Towers ‘Sailing’ inzette bij het vertrek van het ms Rotterdam.


(bron: Holland America Line)


Cruiseschip ms Rotterdam krijgt Rotterdam als thuishaven

Voor het eerst in de geschiedenis stationeert een cruiserederij een schip het hele jaar in een Nederlandse stad. De ms Rotterdam van de Holland America Line (HAL) ligt vanaf eind volgend jaar permanent in Rotterdam, dezelfde stad waar de opgeknapte grootmoeder van het schip, de ss Rotterdam, inmiddels permanent aan de kade ligt.
Dat is kassa voor de stad. De aanloop van een schip levert al gauw een paar ton per keer op, het permanent stationeren van een schip in een stad loopt al snel in de miljoenen. 'De passagiers gaan de stad in, ze verblijven voorafgaand aan de cruise in een hotel, ze gebruiken het ov, de bemanning gaat aan land en het schip wordt bevoorraad', vertelde topman Stein Kruse van HAL dinsdag in Zwolle. Daar zat Kruse omdat topkok Jonnie Boer zich samen met andere chefs gaat bezighouden met het eten aan boord van de HAL-schepen.

Tij kerenCruises winnen aan populariteit in Nederland, maar de Nederlandse en de Europese markt laten zich nog steeds niet meten met die in de VS. In 2008 maakten zo'n 49.000 Nederlanders een cruise, in 2009 groeide dat met 30 procent verder naar ruim 62.000 om vervolgens in 2010 nog licht te groeien tot boven de 65.000.

Door meer cruises vanuit Europa aan te bieden, hopen de rederijen dat tij te keren. Het aanbod moet de vraag stimuleren, wat doorgaans lukt. 'Maar de Nederlandse markt is nog steeds geen echte cruisemarkt', zegt Kruse. 'Alhoewel ik geen verschillen zie in demografie tussen de VS en Europa. De Noord-Amerikaanse markt was een paar jaar geleden drie keer groter dan de markt hier, nu is dat nog maar twee keer.' Dat komt volgens de HAL omdat Europa groeit.

Achtertuin
Amerika heeft het voordeel dat in de achtertuin de Caribische eilanden liggen. 'Europeanen hebben meer vakantiedagen en het maakt Europeanen niet uit als ze een paar uur moeten vliegen.' De trend van dubbele groeicijfers in Europa zet volgens Kruse door.

De meeste schepen die de grote reders nu bouwen zijn voor de Europese markt, waar wel het gevaar van overcapaciteit op de loer ligt. 'Het aantal schepen dat gebouwd wordt, gaat nu ook omlaag.'

Het aantal cruises van HAL vanuit Rotterdam is dit jaar al flink opgevoerd en dat gaat volgend jaar verder. Eind 2011 kan zelfs vanuit Rotterdam een cruise naar de Cariben worden gemaakt. 'Een reis van 34 dagen naar onder andere de Nederlandse Antillen.' De verst mogelijke reis met een cruiseschip, in elk geval sinds begin vorige eeuw.

Daar blijft het niet bij. Want de echte fanaten kunnen in januari 2013 met de boot vanuit Rotterdam naar Indonesië. 'Negentig dagen vanaf 10.000 euro per persoon.' Met de ms Rotterdam natuurlijk, die dan alle reizen vanaf Rotterdam begint en als ze niet vaart, in de stad ligt.

Het komt vaker voor dat een cruiseschip in de zomer een vaste ligplaats heeft, maar de ss Rotterdam blijft ook in de winter in Rotterdam. 'Schepen liggen nergens het hele jaar, het zal een vreemd gezicht zijn.'


(bron: ad.nl)


Woonbron doet SS Rotterdam in verkoop

De Rotterdamse woningcorporatie Woonbron gaat stoomschip de SS Rotterdam verkopen. Na jarenlange renovatie en een investering van ruim €250 mln, moet het schip zo snel mogelijk worden verkocht.


Dat  staat in het jaarverslag van de corporatie dat maandag werd gepubliceerd.
 Hoeveel Woonbron voor het schip wil hebben is niet bekend. 'Het is moeilijk om een prijs te hangen aan een dergelijk uniek object', zegt  Bert Wijbenga, bestuursvoorzitter van Woonbron. Wijbenga betreurt de beslissing. 'We doen ons best om het schip in Nederland te houden, maar een goede verkoopprijs is onze prioriteit.' Volgens de bestuursvoorzitter hebben zich nog geen potentiële kopers gemeld.
De verkoopaankondiging gaat gepaard met het bericht dat Woonbron vorig jaar €44,3 mln verlies leed op de exploitatie van het schip. 'De gerealiseerde aantallen bezoekers en bezettingsgraden van zalen liggen aanmerkelijk lager dan werd aangenomen,' schrijft Woonbron daarover in het jaarverslag. Het schip wordt in de nieuwste jaarrekening afgewaardeerd tot €81 mln. Het jaar daarvoor was dat nog €120 mln.


Verandering


Woonbron ziet geen mogelijkheden om het schip, dat in februari 2010 zijn deuren opende, nog langer te exploiteren. Volgens Wijbenga is er de afgelopen jaren veel veranderd voor Woonbron. Zo kunnen woningcorporaties niet langer goedkoop lenen en heeft de politiek gekozen voor beperking van derden gelden in corporaties. Het exploiteren van een duur schip dat niet direct bijdraagt aan de leefbaarheid van Rotterdam past dan ook niet meer in de strategie van Woonbron, stelt Wijbenga.

Het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn kwam de laatste jaren regelmatig in het nieuws, door de miljoenenverslindende renovatie die Woonbron in de problemen bracht. In eerste instantie dacht Woonbron het schip voor iets meer dan € 24 mln te kunnen ombouwen. Uiteindelijk is er meer dan tien keer zo veel uitgegeven. Door tegenvallers, onder meer met de verwijdering van asbest, zijn de totale kosten van de opknapbeurt opgelopen tot ruim €250 mln.

(bron: fd.nl)

Cruiseschip Meyerwerf trekt weer veel bekijksPAPENBURG - Het nieuwste schip in de lijn van Celebrity X Cruises, de Silhouette is zondagmorgen in alle vroegte uitgedokt bij de Meyer Werf in Papenburg.De komende weken zal het daar verder worden afgebouwd aan de werf waarna het schip op 20 juni vertrekt naar de Eemshaven. 


Dit 315 meter lange schip met een breedte van bijna 37 meter bevat zeven restaurants en een Sky Oberservation Lounce met panorama ramen van vloer tot plafond die uitzicht bieden op zee. 


Het dertien dekken tellende cruiseschip biedt plaats aan 2850 passagiers. Uniek is het op het hoogste dek gelegen grasveld. 


(bron: rtvnoord.nl)


Nostalgische cruise Rotterdam - New YorkOf van New York naar Rotterdam. Beide richtingen zijn mogelijk. Op 3 juli 2011 maakt de ms Rotterdam, het vlaggenschip van de Holland America Line, de klassieke oversteek van Rotterdam naar New York. Op 12 juli is de afvaart in New York. Deze éénmalige, 10-daagse cruise belooft een groots evenement te worden, zowel aan boord als bij vertrek en aankomst. Zo is chef kok Cas Spijkers aan boord, zijn er bridge- en dansleraren, een Bon Voyage feest, Captain’s Gala, Big Bands en een historisch museum op zee.
Vertrek vanuit Rotterdam op 3 juli 2011

Aanleghavens: Rotterdam, Nederland; Southampton (Londen), Engeland; New York, VS

Vertrek vanuit New York op 12 juli 2011 
Aanleghavens: New York, VS; Cobh (Cork), Ierland; Rotterdam, Nederland

Schip: ms Rotterdam
Vanaf € 949,- p.p. inclusief maaltijden, exclusief eventuele retourvlucht

Er zijn nog diverse hutten beschikbaar.

In alle aanleghavens kunt u diverse excursies doen. Vanzelfsprekend is het mogelijk om in New York of Rotterdam overnachtingen bij te boeken zodat u deze steden kunt verkennen.

Vraag ons naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op via telefoonnummer 010-209 2955, stuur ons een bericht of kom bij ons langs in het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam.

(bron: buitenlandsezaken.nl)